keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Puupiirroksia.

Aktiivisesti tänne kirjoitelleena (köh köh), ajattelin vaihteeksi päivittää jotain... :)


Oon innostunu semmoisesta taidgrafiikan menetelmästä kuin puupiirros, jossa puulevylle kaiverretaan haluttu kuva, ja ne kohdat kaiverretaan auki, jotka haluaa vedoksessa näkyvän valkoisella, tai siis "paperin värinä".
Toi kaivertaminen on niin koukuttavaa hommaa että huhhuh. :D

 Tässä  valmiiksi kaiverrettu puupiirros-levy. Tää oli mun eka puupiirrostyö. Aiheena oli ottaa vähän vaikutteita jonkun taiteilijan työstä, tai tehdä oma versionsa jostain jo olemassaolevasta taideteoksesta. Tähänhän on sitten nuita Salvador Dalin valuvia kelloja vähän napattu.

                               Tässä valmiita vedoksia edellisen kuvan levystä.


 Tässä osittain kaiverrettua levyä. Tämä oli viime kevään työssäoppimisjaksoni näyttötyö, jonka aiheena oli tehdä triptyykki, eli kolmiosainen työ. Tämä on siis pöllö-triptyykkini keskimmäinen levy, ja kahdessa muussa on sitten pöllön siivet näkyvillä.
Vähän aikaa sai kyllä kaivertaa, levyt olivat nimittäin noin 50cm x 40cm kokoisia... :)


                                             Tässä valmis triptyykki paspiksissa.
 Tässä vielä tämmönen Feeniks-lintu, joka on tällä hetkellä vielä meneillään olevan grafiikan kurssin näyttötyö. Aihe oli "ajan kosketus" ja tekniikkana monivärinen puupiirros yhdellä laatalla, eli laatan kaiverrusta jatkettiin aina eri värien vedostamisien välillä. Tässä työssä on vedostettu vaaleamman keltaisella, tummemman keltaisella, punaisella ja viimeiseksi vielä mustalla.


6 kommenttia: